Klienthistorier

Historier fra klienter

Jørgen fik en blodprop i december 2018, Han blev genoptrænet på Kolding og Grindsted Sygehus.


Efter udskrivelsen kunne han ikke få mere end en halv times genoptræning hos kommunen. Han kunne hverken spise selv, gå, tage tøj på eller gå på toilettet uden hjælp, men var fast besluttet på at lære det igen. Han fik dog afslag hos Vejlefjord Rehabilitering, fordi han ikke kunne klare toiletbesøg selv, og dermed var for ”syg” til at få hjælp.


Jeg var rystet, da jeg fik beskeden. Det var som at blive slået tilbage til start. Jeg følte det som, at kommunen bare havde opgivet mig. Som om jeg var ingenting. Jeg havde ikke brug for et nej fra dem, jeg havde brug for hjælp”.


En sygeplejerske hørte om Jørgens situation og han blev henvist til Thommysminde, Træning, ergo- og fysioterapi. Efter at have trænet intensivt på stedet i seks uger både på hest og i sal, kunne Jørgen gå selv for første gang siden blodproppen. Derudover kan han selv stå ud af sengen, tage tøj på og gå på toilettet. Han har fået så meget af førligheden tilbage, at synet på livet igen er positivt, og der er nu langt mellem de triste dage og mørke tanker.


Jeg har fået selvtilliden tilbage. Jeg tør nu tænke på fremtiden, og jeg nyder at have fået min frihed igen. Starten er gået, så nu er det bare derudaf”.

Video: