Historien bag

træning gennem leg

MEN IKKE LEG FOR  SJOV

Historien bag Thommysminde

  • 1931 – 1976: Thommy og Martin Kristensen køber et stykke jord og bygger gården Thommysminde.

Dengang blev gårdene opkaldt efter konen på gården - deraf navnet. Indtil 1976 blev gården drevet som almindeligt landbrug.


  • 1976 – 1983: Staldene bliver renoveret og ombygget, så de kan bruges til træningssal.

Eigil Kristensen, søn af Thommy og Martin, starter centret op den 6. august 1983. Idéen er: Et privatdrevet center med en anden fremtoning og med andre tilbud, end det man tilbød i det offentlige regi. Tilbuddet er afspænding, undervisning på hold og motorisk træning af børn.


  • Sidstnævnte havde Eigil Kristensen haft gode erfaringer med i folkeskolen, hvor han var uddannet folkeskolelærer. Afspændingsundervisningen havde han tilegnet sig hos Helle Godtved på Godtvedskolen i København, og efterfølgende undervist i det siden 1975 på Sandvad Sognegård og på Kollerup og Jelling skoler.


  • 2005: Fra at være et mindre center med kun ét træningslokale, bliver der udvidet med endnu et stort træningslokale, så der i dag er ikke mindre end 640m² for brugere og terapeuter at boltre sig på.


  • 2007: Thommysminde Centret overtages af Eigil’s søn, Lasse Kristensen, som nu er 3. generation på Thommysminde. 


  • 2008: Der udvides med et fuldt udstyret auditorium (PC, tilsluttet projektor, lydanlæg mm.) med plads til undervisning af 30-35 personer.


  • 2010: Thommysminde Centret investerer i et nyt hestecenter med ridehal i international mål, hvor blandt andet den motoriske træning på hest foregår i dagtimerne.


  • 2014: Der etableres mulighed for overnatning i hestecenteret – i alt 3 værelser med thekøkken og køjesenge (To værelser med plads til 6 personer. Og et værelse med plads til 8 personer).


  • 2015: Thommysminde Centret ændrer navn til Thommysminde ApS.


Meget er sket gennem tre generationer på Thommysminde. Men ånden er den samme. Det er stadig muligt at klappe en ged og ae en kanin, når børnene skal fra én lektion til en anden, eller mens de venter på, at far eller mor er til træning. Og legepladsen er stadig et samlingspunkt for omegnens børn.

Kontakt

Thommysminde ApS

Hvejselvej 63, Hvejsel

7300 Jelling​


Tlf: 75 87 33 94

Mail: info@thminde.net